Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wat zijn de beste horren voor bij een slaapkamerraam?

Partnerbijdrages

Ben je de muggen in je slaapkamer behoorlijk zat? Merk je op dat de aanwezigheid van muggen van invloed is op je nachtrust? Of word je gek van de jeuk van de muggenbulten? Dan is het de hoogste tijd om horren bij je slaapkamerraam te (laten) bevestigen.

Door de jaren heen zijn veel muggenwerende producten op de markt gebracht. Geen enkel product werkt echter zo goed en efficiënt als een goede hor. Indien je voor een goede hor kiest, geniet je hier bovendien jarenlang van. Voordat je hier van kunt genieten, zou je wel op zoek moeten naar de beste soort hor.

Divers aanbod

In het huidige aanbod van horren kom je veel varianten tegen. Je kunt uit meerdere soorten horren kiezen, terwijl je ook uit allerlei kleuren kunt kiezen. Voordat je überhaupt een vergelijking kunt maken, moet je goed naar enkele zaken kijken.

Maten van het kozijn

Ga eerst na wat de maat van het raam en kozijn is. Je moet hierbij vooral heel nauwkeurig de binnenmaten van het kozijn opmeten. Hoe breed is het raam precies? En hoe hoog is het raam precies? Aan de hand van die afmetingen kun je een hor met de juiste afmetingen bestellen.

Verschillende soorten horren

In de afgelopen jaren zijn er meerdere soorten horren op de markt gebracht. Wat de beste soort hor voor in je slaapkamer is, hangt vooral af van het soort raam.

Heb je bijvoorbeeld één of meerdere dakramen? Dan kun je het beste voor rolhorren kiezen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je de horren omhoog en omlaag kunt schuiven. Op het moment dat je iets uit je dakraam wilt hangen, is dat dus mogelijk.

Heb je een relatief compact kozijn zonder al te veel ruimte? Dan zijn de zogeheten voorzethorren de beste keuze. Deze horren zijn compact uitgevoerd, nemen weinig ruimte in beslag en zijn voor heel veel ramen geschikt. In elke slaapkamer zou je voor de voorzethorren kunnen kiezen.

Heb je in je slaapkamer een draai-kiepraam? Dan kom je al snel bij de inzethorren uit. Deze horren zijn ideaal voor deze soort ramen en zijn makkelijk te bevestigen. Door voor de inzethorren te kiezen, blijft de werking van draai-kiepraam perfect.

Kleur van de hor

Is elke hor standaard in het zwart uitgevoerd? Nee, allesbehalve dat. Horren worden tegenwoordig in allerlei kleuren uitgevoerd; bepaal daarom voor jezelf naar welke kleur je voorkeur uit gaat.

Je kunt de kleur van de hor het beste afstemmen op de kleur van het kozijn. Heb je eerder voor bijvoorbeeld een zwart kozijn gekozen? Dan is de keuze voor een zwarte hor de meest logische keuze.

Soort gaas

Tot slot zou je bij een hor voor in de slaapkamer goed naar het soort gaas moeten kijken. Je kunt uit verschillende afmetingen kiezen, maar ook uit verschillende kleuren.

Tevens bestaat er speciaal pollenwerend gaas. Dankzij dit gaas blijven de pollen buiten je slaapkamer; erg fijn als je last van bijvoorbeeld hooikoorts hebt. 

Ga niet over één nacht ijs

Een hor lijkt een simpel product te zijn, maar dat is niet het geval. Je kunt uit tal van varianten kiezen en er bestaat niet zoals als ‘de beste hor’. Wat voor jou de beste hor is, hangt van tal van factoren af. Kijk daarom ten eerste heel goed naar het soort raam en de afmetingen hiervan.

Als de horren eenmaal in je slaapkamer hangen, ben je hier ongetwijfeld erg blij mee. De horren houden de muggen uit je slaapkamer, waardoor je een stuk beter slaapt. Uiteraard hoef je ook niet meer bang voor muggenbulten te zijn.